2016. február 2., kedd

Vaníliás cukor házilag - csináld magad -

Vaníliás cukort mindig a boltban vesszük, kis apró zacskóban, amit gyorsan fel is használunk az éppen aktuális süteményhez. És mi van, ha a a jól megérdemelt vasárnap reggeli habos babos, fahéjszóratos kávéba is szeretnék tenni egy pöppet? Akkor én nem bontok fel csomagocskát, mert eszembe sem jut. A vanília kivonatomból meg mégsem teszek bele, merthát 10 előtt nem iszunk alkoholt, ugye hölgyei és uraim? :)
A kérdés megoldódni látszik, ha van otthon egy rúd friss, puha, illatos vaníliánk, amit éppen nem használunk semmire, vagy már igaz, hogy kikapartuk, de a héja megmaradt véletlenül. Na ilyenkor kell egy kis kellemes kinézetű üvegcsébe cukrot szórni, az sem baj, ha már előtte kicsit daráltunk rajta, hogy ne nagyszemű kristályos legyen, és a rudat beleállítani. Pár nap, és elkészül az illatos, finom házi vaníliás cukor, amit persze nemcsak a kávéba, de bármely süteménybe, süteményre tehetjük, szórhatjuk, fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése